Eix Comercial Sants Establiments Units

Eix Comercial Sants Establiments Units
La dona al comerç de Sants

La dona al comerç de Sants

Antonia era dependenta del forn, i al 2016 va decidir quedar-s’ho i emprendre el seu propi negoci familiar.Va començar a regentar la pastisseria i convertir-la en el forn artesà Ca la Toñi, empresa familiar, on treballen el seu marit i el seu fill, i va decidir especialitzar-se en un tipus de producte concret, per donar-li més empenta al seu negoci.

Fa un any la Nuri va tirar endavant un projecte que sempre havia tingut al cor, obrir la seva perruqueria canina. Sota el lema de: si tu no lluites pels teus somnis ningú ho farà, amb 37 anys i mare de 3 fills, lidiant amb la vida empresarial i la conciliació familiar.

La María Pilar junt amb el seu marit van obrir la botiga al 1971. Després de 50 anys, ara regentada pels seus fills continua oberta al Carrer de Sants 290.Amb 86 anys encara va a la botiga a fer un cop de mà, ja que es part de la seva vida, la fa sentir plena i necessària.

La Marta Allué va estudiar treball social i llenguatge de signes, però des de fa més de 20 anys va decidir guanyar-se la vida fent el que més li agrada, ballant i ensenyant a ballar flamenc, rumba i sevillanes. Finalment al 2018 va poder obrir la seva escola al barri de Sants. Emprendre per a ella va estar fàcil i natural. Assumir la complexitat de tenir un negoci propi és molt emocionant, i es nodreix de les ganes de fer bé les coses i de l’alegria de les alumnes. 

Mercedes Armesto Iglesias, propietaria de Calzados Marcos. Dedicada al mundo del calzado 50 años, Sants le ha dado la oportunidad de haber conseguido realizar su sueño y emprender un camino en el mundo del calzado, trabajando con corazón y alma, dando servicio, calidad y moda, con el máximo cariño, y seguir atendiendo a las clientas y clientes con la misma ilusión que cuando comenzó.

Nuria Baquero va començar la seva trajectòria a la Perruqueria Àngels del carrer Olzinelles 5, després de finalitzar els seus estudis l’any 1982.Al temps va especialitzar-se més i va seguir la seva trajectòria professional en altres perruqueries barcelonines on durant més de 3 anys va exercir de directora. Enyorant el barri de Sants i guiada per la passió i vocació que tinc per aquest sector, decidí donar el pas i muntar el seu propi negoci.Finalment, el 24 de juny de 1989 va inaugurar l’actual perruqueria i estètica Nuria Baquero. Gràcies al seu esforç i dedicació que després de més de 30 anys continua amb el seu equip donant el millor servei al barri, va poder ampliar el negoci apostant per un local més gran, amb més possibilitats. Des de 2019 el renovat saló de bellesa el tenim al carrer Olzinelles 10, carrer on ha estat tota la seva vida.

Linet Castillo es la propietaria de Roma&Sants, una cafetería de especialidad ubicada en la calle de Sants número 29. Con una historia marcada por el esfuerzo, la dedicación y una confianza inquebrantable en sí misma, Linet lidera este negocio que emplea a un equipo de 8 chicas y 2 chicos.Su pasión por el trabajo que realiza es evidente en cada uno de los productos que ofrecen. Linet cree firmemente que el amor y la dedicación que pone en su trabajo se traducen en la calidad y la experiencia que brindan a sus clientes.

Laura Clarasó Andrés, filla del fundador del projecte hoteler familiar, Ramón Clarasó i neta del propietari de l’antiga serradora de fusta que ocupava el terreny de l’Hostal.Agafà les regnes de l’Hostal l’any 2018. Laura va aplicar la seva experiència obtinguda en els viatges formatius a hotels d’arreu del món, per fer reformes actualitzant-ne les instal·lacions, dotant totes les habitacions de bany privat i una decoració més moderna i funcional, reduint-ne el nom 75.Com a veïna nascuda al barri se sent orgullosa d’estar contribuint en mantenir i promocionar un establiment emblemàtic per Sants.

La Carme Coca, conjuntament amb la seva cunyada va fundar al 1996 el restaurant de menjar casolà Can Coca, al cor del barri de Sants, en la recerca d’una aventura gastronòmica i sortida de la rutina. En aquests 26 anys han aconseguit fidelitzar una clientela familiar, del barri, amiga, i esperem que per molts anys més.

Merche emprendió en familia para conseguir conciliar en el sector de la restauración.En 2015 abrieron Entre Tablas en la Calle de Sants, con mucha ilusión y mucho esfuerzo. El mundo de la empresa no es fácil, pero con ganas todo se puede.Continúa día a día al pie del cañón, mirando por su negocio y su familia.

La Carme, orgullosa propietària de la pastisseria "EL RACÓ ARTESÀ", té una història familiar arrelada en el món de la fleca. Els seus pares i avis havien estat forners a l'Hospitalet durant generacions. Al llarg dels anys, havien treballat per a grans empreses, però al novembre de 2012, la Carme i dos socis més van emprendre la cerca d'un petit local per crear-ne la seva. Al febrer de 2013, van començar la seva activitat amb una gran dosi d'il·lusió, en un petit local del carrer Olzinelles. El seu enfocament principal sempre ha estat oferir qualitat i un excel·lent servei al barri. Fins al dia d'avui, la Carme sent una profunda gratitud envers la comunitat local per la seva confiança en els productes de "EL RACÓ ARTESÀ"

Dolors Cortés i Astals és la tercera generació en regentar el negoci familiar. Fundat l’any 1898 per la seva besàvia i el seu besavi , la Dolors ha continuat amb tota la il·lusió i dedicació despatxant milions de quilos de pa durant més de 50 anys i ara veu com el seu fill Jordi segueix els seus passos, sempre sota la seva atenta i professional mirada.

Liliana Cuene Muñoz, hace 3 años abrió su negocio familiar con mucho esfuerzo. En plena pandemia su pequeño restaurante de gastronomía colombiana resistió a las adversidades, y con gran aceptación sigue día a día al frente del comercio en el barrio de Sants.

Al 1951 es va fundar la botiga amb el nom de Perfecta, la mare de la Montserrat, on des de ben joveneta també va començar-hi a treballar. Es venia una mica de tot, roba d’home i de dona, complements i roba interior per a tota la família. Quan va morir el seu marit, va transformar la botiga per passar a vendre-hi només roba de dona, i anomenant-la amb el seu cognom, Dalmau. Uns anys enrere es va sumar la seva filla, sent la tercera generació de dones al capdavant del negoci.

La Irene, al capdavant de T´AGRADA? Com a dona emprenedora, es va llençar a aquesta aventura el dia 5 d´abril del 2005. Durant aquests ja 17 anys ha procurat oferir sempre un tracte personalitzat. Tot i els moments difícils que tots els comerciants estem travessant, troba la força per aixecar la persiana a diari i seguir lluitant per potenciar el petit comerç de proximitat, evitar que desaparegui i conservar l´esperit veïnal que ens caracteritza al nostre barri de Sants.

Eloísa Díaz Méndez es la gerente de la tienda KING SWEETS, ubicada en la Plaza de Sants 12. A sus 17 años, Eloísa descubrió el fascinante mundo de las golosinas, destacando por su creatividad, visión y adaptabilidad. A pesar de tener limitados recursos económicos y poca formación académica, en pocos años logró inaugurar su primera tienda. Continúa invertiendo en su formación, con el objetivo de crecer tanto profesional como personalmente.

La Norma va començar l’any 2002 com una iniciativa conjunta d’un grup d’amics peròva ser poc temps després que va quedar només a les seves mans, i el fet de conciliar la feina, 10 hores cada dia i la vida familiar amb 2 fills va decantar la seva decisió cap a la feina de brodar. Durant 20 anys s’ha regit per uns principis bàsics: projectar el negoci com a forma de vida sostenible, tenir fites més enllà de les econòmiques, aprofitar les oportunitats per canviar les coses, i sentir el dia a dia com una aventura excitant.

La Meritxell, santsenca de naixement. Decideix junt al seu pare crear l’empresa familiar Taxis Rimer en honor al seu avi taxista, al 2005. Amb un sector que a dia d’avui pateix molt, ella continua mantenint els seus 8 cotxes funcionant i lluita cada dia per poder recuperar la normalitat.

Judith Galimany Gil és la 3ra generació de la pastisseria Kessler i la 2na de la Cafeteria. Ha pres la responsabilitat del negoci des de la jubilació del seu pare, Joan Galimany. Des de sempre, ha estat profundament involucrada amb el seu barri, endolcint les vides dels santsencs. La seva dedicació a la tradició familiar i la comunitat local és innegable.
La pastisseria familiar, fundada en 1951, és una part fonamental de la història del barri. La cafeteria, que ara Judith regenta, es va inaugurar l'any 2001. En prendre les regnes, Judith va modernitzar-la, canviant-ne el model de negoci i el nom. Actualment, es centra més en els serveis de càtering i s'anomena Sweety Kessler Galimany. La seva adaptació i compromís amb el negoci familiar han estat notables. 

Emi García Roé, de 52 anys, és la copropietària de Joieria Roé, un establiment que gaudeix d'una història quasi centenària. La botiga va ser fundada pel seu besavi l'any 1925, i Emi ha estat involucrada en el negoci des de jove. Des de la seva infància, va començar a aprendre l'ofici ajudant a embolicar regals, netejar les joies, gestionar encàrrecs i respondre trucades telefòniques. Sempre va mostrar una passió per decorar la botiga durant les festes de Nadal i Sant Valentí.Amb el temps, els seus coneixements es van expandir mitjançant l'estudi de la carrera de gemmologia i una especialització en diamants. Joieria Roé ha arribat a ser catalogada com un Establiment Emblemàtic, un reconeixement que reflecteix la seva importància i contribució a la comunitat local.

La Carme i el seu marit van fundar l’obrador artesanal propi de preparats de carn i embotits. La cansaladeria, ara regentada per la seva filla Montse, continua amb els valors de la constància, l’esforç i sacrifici.

Mare i filla, els cognoms Grau&Gomar, i molta il·lusió per la seva professió, són l'arrel de les botigues DobleG.Des de fa 20 anys, es mouen per la inspiració buscar varietat de looks i tendències per adaptar-les a cada clienta, respectant l'estil personal, i aconseguir que la seva experiència de compra sigui el més satisfactòria i agradable possible.El seu lema ha sigut: “Que la moda no només et faci sentir còmode sinó que ha de fer feliç a qui la vesteix”

Sónia Jimenez Cara és la propietària de Sants Farmacia, un establiment que va obrir fa 9 anys amb la intenció de crear un espai de salut i bellesa on tothom pugui trobar una atenció professional i personalitzada. Malgrat la necessitat de gestionar les activitats diàries i el desafiament de mantenir-se oberts durant la pandèmia, Sónia i el seu equip continuen servint amb dedicació al barri de Sants. La seva presència i compromís amb la comunitat són un exemple de perseverança i satisfacció per estar a Sants.

La Teresa Kessler Guill, junt amb el seu marit, va inaugurar amb molta il·lusió la pastisseria Kessler, antic Forn Cal Pere Brut, al maig del 1950.Sempre molt exigent i rigorosa al front del negoci familiar, dia a dia aixecava la persiana combinant la botiga amb la criança dels seus dos fills.Actualment, la Pastisseria Kessler regentada per la tercera generació i amb la supervisió del fill petit Joan, continua endolcint el barri, sota l’afecte de la seva mirada.

Lídia Linuesa és una actriu amb una formació acadèmica sòlida, havent-se graduat a l'Institut del Teatre de Barcelona. També exerceix com a mestra, duent a terme una fusió única de les seves dues passions. Com a directora, ha creat un programa pedagògic innovador que s'aplica amb èxit a LAZZIGAGS, una destacada escola d'Arts Escèniques situada al Carrer Vallespir 32.A més de la seva feina i implicació amb l'acadèmia, Lídia Linuesa és una figura activa en les associacions ACET, AADPC i ConArte, on contribueix de manera significativa a la promoció de l'art i la cultura. La seva vida gira entorn de l'art i l'educació, i la seva dedicació és un exemple de compromís amb aquests àmbits.

Conchita Mata Gil és una mare empresària exemplar que, amb el seu marit, va obrir la primera assessoria fa 30 anys al barri del Guinardó, que posteriorment, va traslladar a Sants, barri on va néixer i vivien, motivada per l'afany de estar a prop dels seus fills i millorar la conciliació familiar.La seva dedicació a la comunitat local i l'aprenentatge generacional són valors destacables en la seva història empresarial. Conchita ha sigut una inspiració com a mare empresària que va posar la seva família al centre de les seves decisions. La seva implicació en l'empresa al llarg dels anys ha estat fonamental per a l'èxit continuat del negoci, i ara els seus fills, que també viuen al barri, estan preparats per agafar el relleu del negoci.

Després de viure i viatjar a l'estranger, Laia i Gisela Oliver, veïnes de tota la vida de Sants, van voler portar l'experiència que havien vist a altres països d'Europa a Barcelona i crear un allotjament assequible, pràctic i compromès amb la sostenibilitat. Així va néixer SmartRoom al 2015 a l'edifici que havia estat la fàbrica de pessebres de la seva família, la fàbrica de pessebres Oliver, fundada pel seu besavi i que actualment és una empresa centenària.Laia Oliver, és la directora i gerent de l’hotel. Sense experiència en el món hoteler i cap grup inversor darrere, creien en el potencial del talent femení per aportar una perspectiva diferent. La seva filosofia és tractar a tothom com els agradaria ser tractats, començant pel seu equip, que és essencial per al bon funcionament de l'empresa.

Sylvia Oliver Bosom, des de molt jove, va mostrar un gran interès per les arts creatives. Amb el pas del temps, va dirigir aquesta passió cap al sector de la perruqueria i el món de la moda. El 1 de maig de 2012, Sylvia i la seva filla María, qui també compartia la passió pels cabells, els colors i les formes, van obrir un petit i carismàtic saló de perruqueria a Sants, el qual avui en dia compta amb 11 anys d'exitosa activitat.L'esforç i la dedicació que han posat en el seu negoci han estat notables, i el saló s'ha guanyat una reputació admirable en tot el barri. Si necessites alguna altra modificació o detall addicional, no dubtis a fer-m'ho saber.

L’any 1991 Nadons i Mamis va obrir les seves portes, la Rosa va ser la nova inquilina del número 4 del carrer de Sant Medir, amb 20 anys començava la seva vida laboral dins del món de la puericultura. Encara no sabia tot el que hauria de treballar i renunciar per mantenir Nadons i Mamis fins a dia d’avui. Però aquí són, i aquí continuaran!

Esperança Pons Busom és la propietària d'Òptica Jaes, que es troba al carrer de Sants 98. Aquesta botiga té una història rica i diversa que comença l'any 1960, quan els seus pares la van obrir com a botiga de fotografia. Amb el temps i la seva incorporació, van decidir introduir l'òptica com a part de l'oferta comercial. A partir de l'any 2000, es va convertir totalment en una òptica i això perdura fins al dia d'avui.Esperança ha dut la botiga a una especialització destacada en una àmplia varietat d'ulleres, incloent-hi l'òptica infantil, les lents graduades i fins i tot els aparells de meteorologia. A través de la seva dedicació, ha convertit Òptica Jaes en un referent en la comunitat per a totes les necessitats relacionades amb la visió i les ulleres.

És la Mercè Rius, farmacèutica per vocació. L'any 2014 se li presenta l'oportunitat d'adquirir una farmàcia, les seves filles són més grans i pot fer un pas endavant en la seva vida professional al barri de Sants. La farmàcia té l'ànima del comerç de barri de tota la vida on més enllà d'un producte necessari t'expenen, sense recepta ni cost, tota la cura, companyia i escolta que necessites.

Josefina Salamero és la titular de la farmàcia Salamero, ubicada al Carrer de Sants 151. Va arribar al barri de Sants fa 8 anys, i des de llavors, ella i el seu equip han estat encantats de servir a la comunitat. Treballen diligentment cada dia per proporcionar la millor atenció possible i esforçar-se per ser la teva farmàcia de confiança. La seva dedicació i compromís amb la salut i el benestar dels veïns del barri són notables.

Núria Sans i Natàlia Máñez, des del 1957, han estat les forces impulsadores de Sanisans Reformes Integrals, ubicada al carrer de Sants 227, i s'han consolidat com un referent al món de l'interiorisme a Barcelona.Comptant amb els millors professionals i una trajectòria de més de 50 anys d'experiència, Sanisans Reformes Integrals es consolida com una empresa d'excel·lència al seu camp.Amb la Núria i la Natàlia al capdavant de l'empresa, el seu compromís és continuar fent realitat els somnis dels seus clients, amb la mateixa passió i dedicació que han caracteritzat la seva llarga història d'èxit.

La Nuria Fortea i la Saray Fernandes, per a elles els animals són una de les seves passions, i al 2019 creen el seu primer negoci, PELUTS, a la zona franca. Més tard, en plena pandèmia, els hi va sorgir l’oportunitat per obrir la segona botiga en ple cor de Sants! Gran equip d’empresa, tot format per dones!

Sara Suárez Aguilar fundó en el 2014 con mucho trabajo su restaurante de gastronomía peruana, en el corazón de Sants. 

Después de estos dos años tan difíciles, superando adversidades y conciliando la vida familiar con la gestión de un negocio propio, sigue al frente de su empresa, dando grandes momentos y experiencias a las clientas y clientes.

Isabel Temprado exerceix com a responsable de Diet Center Sants Dietètica Herbolari des de fa cinc anys. L'establiment va ser fundat inicialment pel seu marit, Daniel Abelló, fa trenta-tres anys, i Isabel n'ha pres la responsabilitat després de la seva falta. Des de l'inici, han mantingut la botiga com un referent al barri de Sants. Malgrat les adversitats, Isabel continua servint amb dedicació als veins i veïnes de Sants, posant a disposició dels clients els millors productes d'alimentació i salut. La seva perseverança és un exemple de compromís amb la salut i el benestar de la comunitat local.

Jinying Yu, con valentía, decidió abrir el establecimiento de moda infantil CHIQUITINES en la Calle de Sants 357 el cinco de marzo de 2021, a pesar de las dificultades que impuso la pandemia. Su apuesta por el comercio de proximidad se ha convertido en un acto de valentía y determinación.A pesar de los desafíos iniciales, Jinying ha encontrado una gran gratificación en la cálida respuesta del barrio de Sants. La comunidad local ha acogido con los brazos abiertos su tienda, lo que le ha brindado un fuerte sentido de pertenencia y satisfacción. Su compromiso con la moda infantil y su resiliencia son un testimonio de su pasión por el negocio y su amor por la comunidad.

Els nostres socis

TIEN 21
OPTICA JAES
CULINARIUM
365 (T-54)  IME MIL SLU
S3G SOSPEDRA
HOSTAL SANS
CENTRE DE ANALISIS I ENFERMERIA
Carregant...
x
X