Eix Comercial Sants Establiments Units

Eix Comercial Sants Establiments Units

Eines de gestió per als processos interns del teu comerç (físic i en línia)

10 de gener de 2023

Descobreix algunes de les eines clau per millorar la gestió en el teu comerç físic i en línia.

Portar la gestió empresarial de qualsevol comerç no ha estat mai una tasca senzilla.

És cert que amb les noves tecnologies algunes accions com organitzar, planificar, distribuir horaris, fer comandes, portar la caixa i la comptabilitat, etc. Es fan de manera molt més ràpida i fàcil; no obstant això, amb el gran creixement del comerç en línia i l'alta competència en tots els sectors, ara més que abans, fa indispensable disposar d'eines que facilitin la gestió integral del teu negoci.

Digitalitzar el teu comerç brinda la possibilitat de créixer i ser més competitiu, però també pot comportar molta més feina associada a noves i diferents tasques, així com un major nivell d'organització i responsabilitat si no sabem utilitzar bé les noves tecnologies. Per aquest motiu, triar bé les eines que millor s'adaptin a les particularitats del teu comerç i les característiques de gestió, és essencial per facilitar-te la feina. 

Actualment, hi ha un ampli nombre d'eines que us poden ajudar amb qualsevol tipus de gestió, com la facturació i gestió comptable, la gestió dels vostres clients, l'emmagatzematge de dades o la gestió de projectes de millora interns.

A continuació, t'explicarem algunes d'aquestes eines que et poden ajudar en diferents àrees.

Eines d'emmagatzematge

Dropbox - Box - Google Drive

Aquest tipus d'eines es caracteritzen per la facilitat d'ús i la senzillesa. A més d'oferir espai d'emmagatzematge gratuït al núvol, permeten enviar de forma totalment segura els fitxers, ja que aquests estan encriptats. Amb aquestes plataformes no només podràs guardar informació en línia, també podràs compartir els teus arxius en línia i decidir quines persones hi poden accedir.

Punts forts:

 • Compatibles amb diferents apps i eines.
 • Accés als teus fitxers des de qualsevol dispositiu on tinguis instal·lada la plataforma.
 • Facilitat per recuperar fitxers: si n'has eliminat algun per error, pots desfer aquesta opció.
 • Opció de treballar sense connexió: selecciona els fitxers que necessitis i se sincronitzaran al teu ordinador, donant-te l'avantatge de no haver d'usar internet.

Eines de facturació

Visionwin - Factusol - Sage one  

Són eines de comptabilitat enfocades sobretot a pimes. Es caracteritzen per ser fàcils i intuïtives a l'hora de fer accions comptables, així com la facturació de les empreses. Dins aquestes plataformes podràs fer funcions com encarregar comandes, elaborar albarans i rebuts, així com controlar l'inventari i organitzar documents.

Punts Forts:

 • Accés a la plataforma des de diferents usuaris i equips.
 • Fàcils de parametritzar a cada negoci (productes, preus, IVA,..)
 • Possibilitat de generar informes i gràfics de manera automàtica.
 • Compatibles amb el Microsoft Office.

Eines de gestió de clients

Sage CRM - Zoho - HubSpot

La utilització de solucions CRM (Customer Relationship Management) per a la gestió de clients és un dels grans avenços de la digitalització empresarial, ja que faciliten el desenvolupament de tots els processos associats amb els nostres clients i conèixer-los millor. Tot i això, algunes solucions CRM, orientades a grans empreses, són molt complexes d'utilitzar. Per aquest motiu, us recomanem aquestes plataformes CRM específiques, ja que van dirigides a qualsevol tipus de negoci. Amb aquestes eines podràs fer des de campanyes, a previsions de vendes, generar comandes, comptes, clients, pressupostos, etc., donant suport als diferents departaments del teu comerç.

Punts Forts:

 • Configuració personalitzable al teu comerç.
 • Ràpida implementació en temps i esforç.
 • Pots dissenyar i programar campanyes de màrqueting amb la base de dades de clients.
 • Permeten planificar i mesurar limpacte de campanyes.
 • Són compatibles amb altres tipus d'eines.

Eines de gestió de projectes

Evernote - Asana - Trello

Aquest tipus de plataformes digitals s'han convertit en eines potencials per a gestió d'informació, tasques i projectes en línia. Organitzar els rols de l'equip, fixar els objectius, seguir els canvis del projecte són només alguns dels avantatges que ofereixen aquest tipus d'eines. Aquestes plataformes en ser molt visuals i ordenades, podràs veure i trobar tota la informació fàcilment.

Punts Forts:

 • Adaptació a qualsevol dispositiu.
 • Facilitat de cerca de fitxers.
 • Facilita la comunicació amb els equips.
 • Assignació i seguiment de tasques.

Aquestes són només algunes eines que pots utilitzar per facilitar la gestió del teu comerç tant online com físic.

Hi ha altres tipus que també poden resultar força útils, com per exemple les plataformes que t'ajuden a posar en marxa el teu comerç en línia d'una manera fàcil i intuïtiva com WooCommerceShopify o PrestaShop. Però en parlem en un altre post d'una manera més detallada.

Tenir aquest tipus d'eines tecnològiques us ajudarà a millorar la productivitat del vostre equip, estalviar temps i recursos físics, a més de garantir l'eficàcia dels vostres processos i accions, evitant els errors de fer-ho manualment.

Acelera Pyme - red.es

Els nostres socis

PERFUMERIES SAN REMO
Tu dulce pasion
TERRA GALEGA
SANTS FINQUES
FARMACIA SALAMERO
CACHE & CACHE
BOTIGA DALMAU
Carregant...
x
X