Eix Comercial Sants Establiments Units

Eix Comercial Sants Establiments Units

Què és el design thinking i quins avantatges aporta al teu comerç?

19 d'abril de 2022

L'aplicació d'aquesta metodologia pot permetre als negocis generar idees i resultats millors. En aquest post t'expliquem què és exactament el design thinking i quin és el seu paper en la transformació digital.

En quins productes he d'innovar i com? Com puc millorar el servei al client? Estic oferint la millor solució als consumidors? Totes aquestes preguntes poden ser clau per impulsar el nostre comerç. Però per poder abordar-les necessitem prendre decisions sobre les possibles solucions i mesures que puguem implementar al nostre negoci. És aquí on entra el design thinking o pensament de disseny.

En un món tan canviant com és el d'avui dia, on hem d'adaptar els nostres comerços a l'actualitat tecnològica on vivim, el design thinking pot ser l'eina que ens permeti aconseguir resultats adaptats a les necessitats dels nostres clients. Tot això amb una tecnologia i una estratègia de negoci realistes que puguin aportar una oportunitat de valor dins del mercat.

És per aquest motiu que empreses capdavanteres com Apple, Google o Zara utilitzen aquesta tècnica dins dels seus processos. Això és perquè es pot aplicar a qualsevol camp servint com a generador d'innovació i permetent dissenyar experiències, solucions, productes i estratègies creatives.

Què és el design thinking?

És un mètode interdisciplinari utilitzat per resoldre problemes mentre fomenta la creativitat en la col·laboració. Aquesta metodologia posa especial focus en l'usuari, estudiant les seves debilitats i desafiaments per oferir solucions efectives per a les seves necessitats canviants?.

No se centra en els problemes com a tal, sinó que se centra en les solucions utilitzant la lògica, la imaginació, la intuïció i el raonament sistemàtic.

És una eina útil per a les empreses ja que ajuda a qüestionar processos. D'aquesta manera ens permet abordar problemes mal definits o desconeguts. Mentre que altres metodologies són més rígides, aquesta metodologia té la capacitat de permetre'ns enfrontar-nos als problemes des d'una perspectiva alternativa per conceptualitzar les idees consensuades per l'equip per identificar-ne l'impacte i fer millores o canvis.

Ara que tenim més clar en què consisteix, podem explicar-ne les 5 fases fonamentals:

 • Empatitzar amb els usuaris o clients. És la millor manera d'extreure'n informació.
 • Definir les necessitats, els problemes i els desitjos. Amb la informació obtinguda, es realitza un garbell i se selecciona aquella informació que aporta valor i que pot ajudar a assolir els objectius.
 • Ideació. Ajuntar els diferents enfocaments obtinguts per trobar les idees que derivin a les solucions.
 • Configurar un o més prototips. Fer realitat les idees de la fase anterior.
 • Realitzar proves amb les diferents solucions plantejades i identificar falles i mancances per fer les millores necessàries.

Avantatges d'implementar el design thinking dins dels comerços

Podem ressaltar que les idees que sorgeixen del pensament de disseny com a metodologia aporten valor no només al nostre negoci, sinó també als nostres clients, fet que suposa una oportunitat de millora per a la nostra empresa. També es pot aplicar per optimitzar processos de treball o per definir nous processos com ara la implementació de noves tecnologies o la digitalització de certs processos. Així mateix, l'aplicació d'aquesta metodologia també serveix per:

 • Desenvolupar l'empatia.
 • Reforçar el treball en equip.
 • Promoure el perfeccionament.
 • Impulsar la creativitat.
 • Generar bon ambient de treball.

Podríem dir que l'avantatge més gran de l'ús d'aquesta metodologia en un negoci és el seu gran potencial transformador. En altres paraules, mitjançant aquesta metodologia podem fer un gir de 360º a problemes que estan mal definits o que no es comprenen. De fet, la innovació com a resultat del pensament de disseny no ha de ser la creació d'un producte nou. Podeu partir d'una cosa tan senzilla com la implementació d'una plataforma de pagament en línia.

Atès que la transformació digital té com a objectiu afegir valor a les empreses per mitjà de la innovació en productes o serveis digitals, el design thinking és l'eina idònia per posar en valor l'usuari.

Acelera Pyme - red.es

Els nostres socis

CHARCUTERIA CEREX
BONA CARN
COFFE CREAM
CALÇATS MARCOS
FLORISTERIA LLOVERAS BARCELO
Borrasà Estilistas
365 OBRADOR  295
Carregant...
x
X