Eix Comercial Sants Establiments Units

Eix Comercial Sants Establiments Units

Què és el cross-selling i com implementar-ho?

27 de setembre de 2022

Augmentar les vendes és lobjectiu principal de tots els comerços. En aquest post t'expliquem com implementar una estratègia de cross-selling per optimitzar els resultats del teu e-commerce, aconseguint assolir aquest important objectiu. Continua llegint!

Sabies que, segons dades de Forrester, implementar estratègies com el cross-selling o el upselling poden ajudar a incrementar els beneficis del teu e-commerce fins a un 30%? Totes dues són eines que no gaires coneixen, però entenent què són i quins passos has de seguir per implementar-les podràs impulsar l'estratègia de vendes del teu comerç.

El cross-selling és una de les estratègies que incentiven la venda de productes extra i ajuda a obtenir més ingressos dels clients ja existents. La clau és oferir el producte o servei adequat per a cada client en el moment indicat. En vols saber més? T'expliquem tot sobre el cross-selling i com implementar-ho!

Què és el cross-selling?

El cross-selling, també conegut com a venda creuada, és una tècnica que ajuda a incrementar el valor mitjà del tiquet de compra. Consisteix a recomanar al client diferents productes o serveis que poden estar relacionats o que, d'alguna manera, complementen els productes que ja teniu a la cistella.

És important que els productes recomanats tinguin sentit i aportin valor al client, ja que un mal suggeriment pot tenir l'efecte contrari i empitjorar l'experiència de l'usuari al teu e-commerce.

Coneix les necessitats dels teus clients per poder oferir alternatives que les satisfacin

Un exemple daquest tipus destratègia de venda seria recomanar una funda o pilotes de pàdel a un usuari que està a punt de comprar una raqueta de pàdel en un e-commerce.

Quins són els avantatges del cross-selling per a un e-commerce?

  • Milloreu l'experiència de l'usuari. Una bona recomanació de productes complementaris que satisfacin les necessitats de l'usuari pot aportar un gran valor a l'experiència del client en la compra al teu e-commerce.
  • Incrementa les vendes totals. Implementant el cross-selling no només augmentes el valor mitjà del tiquet de compra del teu e-commerce, sinó que també incrementes el nombre de productes venuts i per tant els ingressos.
  • Fidelitza els clients. Aquesta pràctica t'ajuda a consolidar la relació amb el client i que, si ofereixes serveis complementaris personalitzats, reforces la connexió amb el teu consumidor.

Quins passos has de seguir per fer un bon cross-selling?

Com hem comentat anteriorment, és important fer aquesta pràctica de manera correcta per no perjudicar l'experiència de l'usuari al teu e-commerce. A continuació, us proposem quatre passos que podeu seguir per implementar amb èxit una estratègia de venda creuada.

  • Estudia i coneix els teus clients. Analitza les dades sobre els usuaris que compren al teu e-commerce per poder realitzar recomanacions personalitzades.
  • Ofereix solucions als vostres problemes. Recomana productes que suposin una solució a un problema o satisfacin les seves necessitats, sempre buscant aportar-los valor amb el suggeriment.
  • Presenta els preus de manera transparent. Proporciona un desglossament de preus per evitar confusions i garantir la transparència durant el procés de compra.
  • Analitza, prova i millora les recomanacions. És important entendre quines combinacions de productes són les que millor funcionen i quines no, per saber què millorar i què mantenir.

Upselling i cross-selling, és el mateix?

Ara que ja coneixes les claus del cross-selling, coneixerem les semblances i diferències amb l'estratègia upselling. L'estratègia upselling també vol augmentar el valor mitjà del tiquet de compra dels clients. Tot i així, per aconseguir-ho realitza recomanacions d'un producte millorat o similar al producte que el client està intentat adquirir, però de preu més elevat. Un exemple daquesta pràctica seria recomanar en un e-commerce de mòbils, un model amb més memòria RAM i bateria més duradora que el que està comprant lusuari.

Com has vist, el cross-selling és una pràctica que t'ajuda no només a millorar l'experiència dels clients al teu e-commerce, sinó que també els teus ingressos. Recorda implementar aquesta estratègia fent suggeriments que aporten valor i anar revisant-la contínuament per evitar fallades. No ho dubtis més i implementa aquesta gran estratègia que tants comerços electrònics ja fan servir.

Acelera Pyme - red.es

Els nostres socis

ORTOPEDIA TECNISORT
EL ROCOTO
365 OBRADOR   295
HELADERIA DINO
365 (T-102)  IME MIL SLU
OPTICA JAES
NOTARIA SANTS 56
Carregant...
x
X