Eix Comercial Sants Establiments Units

Eix Comercial Sants Establiments Units

Instagram Shopping: què és i quins són els seus avantatges?

22 de novembre de 2022

Sabies que les persones poden comprar els teus productes al teu compte d'Instagram sense sortir del teu perfil? Instagram Shopping és una eina que us permet mostrar i vendre productes a través d'aquesta xarxa social. Encara no saps com fer-lo servir? Descobreix-ho aquí!

Instagram, a més a més de ser una de les xarxes socials més populars, també representa un canal de vendes molt potent. D'acord amb l'Estudi de Xarxes Socials 2022 de la IAB,  aquesta xarxa compta amb 1.400 milions d'usuaris arreu del món i 26 milions d'usuaris només a Espanya. A més, en una enquesta encarregada per Facebook, el 83% de les persones que hi van participar van afirmar que Instagram els ajuda a descobrir nous productes gràcies a la seva naturalesa visual.

Aquestes xifres demostren el gran abast que pot tenir aquesta xarxa. És per això que, cada vegada són més les marques i comerços que decideixen aprofitar els seus perfils per vendre directament i no únicament per pujar contingut i generar comunitat. I com ho fan? Amb la funcionalitat d'Instagram: Instagram Shopping. Continua llegint per conèixer-ne més!

Què és Instagram Shopping?

Instagram Shopping és una eina que permet a les marques i comerços etiquetar els productes a les publicacions, tant al feed com als stories. L'etiquetatge de productes és similar a l'etiquetatge de persones i permet afegir informació interessant per als usuaris com ara el preu.

Aquesta funcionalitat serveix com a nou canal de vendes, ja que funciona com a passarel·la directa cap al teu e-commerce. A més, no només és una solució de vendes, sinó que també ofereix als usuaris una experiència més completa per poder connectar amb la teva marca. Instagram Shopping ha pres tanta rellevància com a eina, que Instagram ha decidit afegir l'opció “Botiga” al menú principal de la plataforma.

Com funciona Instagram Shopping?

Si vols fer ús d'Instagram Shopping has de complir els passos següents.

 • Assegureu-vos que el vostre comerç tingui el vostre propi domini web.
 • Tingues configurat el teu compte d'Instagram com a compte d'empresa o de creador i vincula-lo amb una pàgina de Facebook.
 • Configura un compte de Business Manager si no en tens un, ja que el necessitaràs per configurar la teva botiga a Commerce Manager.
 • Configura la teva botiga des del Commerce Manager, una plataforma admesa o des del mateix Instagram.
 • Afegeix productes a la botiga vinculant el teu catàleg de productes actual o creant-ne un altre.
 • Finalment, comprova que tot està correcte i envia la teva botiga a Instagram perquè la revisi.

Com posar en marxa la teva botiga a Instagram?

 • A través de l'etiquetatge a publicacions

Quan pugis una publicació al mur de la teva pime, etiqueta els teus productes tal com etiquetaries a un usuari de la plataforma. Simplement, tria, a l'hora d'etiquetar, el producte específic del catàleg i, quan els teus seguidors vegin la publicació, hi podran interactuar.

 • A través de l'etiquetatge en històries

En el format història, l'etiquetatge de producte es fa des d'on s'afegeix la funcionalitat “stickers”. Les històries són un contingut molt important, que us permetran ser àgil i promocionar els vostres productes de manera reactiva.

 • A través del menú “Botiga”

Aquí podràs pujar el teu catàleg de productes i els usuaris podran conèixer el preu i altres dades per efectuar la compra.

Ara que ja saps com posar en marca Instagram Shopping, t'expliquem els principals avantatges que obtindràs en fer servir aquesta eina.

Avantatges d'implementar Instagram Shopping:

 • Et permetrà incrementar les vendes.
 • Els usuaris faran les compres de forma més senzilla i sense sortir del teu perfil d'Instagram.
 • Podràs analitzar dades de manera més completa.
 • Obtindràs més trànsit a la teva pàgina web.

Consells per vendre a Instagram Shopping:

Instagram Shopping és una eina molt completa. Tot i això, volem donar-te una sèrie de consells perquè optimitzis resultats.

 • Mostra els productes com a protagonistes: fes que els teus productes, les seves característiques i beneficis destaquin al contingut que comparteixes. Assegureu-vos de descriure'ls bé i comparteix publicacions amb la major quantitat de detall possible.
 • Alia't amb creadors de contingut: Instagram Shopping facilita la relació amb creadors de contingut a la plataforma. Aquests podran promocionar els productes de la teva marca fent conversions directes des del propi perfil del creador.
 • Activa promocions amb agilitat: Instagram et permet respondre àgilment a tendències o moments clau al calendari d'acord amb la generació de contingut, i permet, per tant, activar promocions exclusives a la plataforma d'acord amb els moments clau esmentats.

T'hem explicat què és Instagram Shopping, com implementar-ho i t'hem donat consells perquè ho facis servir de manera eficient. Ara, et toca a tu decidir si té sentit per a la teva pime. Després d'haver llegit aquest post… t'animes a fer servir Instagram Shopping?

Acelera Pyme - red.es

Els nostres socis

CHIQUITINES
SALON RECREATIVO
ROCKADEMY
GRANIER
BAR BON MENJAR SL
Borrasà Estilistas
EL ROCOTO
Carregant...
x
X