Eix Comercial Sants Establiments Units

Eix Comercial Sants Establiments Units

ImportÓncia de les c˛pies de seguretat al n˙vol

3 de maig de 2022

Còpies de seguretat: val més tenir-les i no necessitar-les, a necessitar-les i no tenir-les. T'expliquem com fer-les i quins beneficis!

Amb l'evolució de la tecnologia, són molts els canvis que han experimentat les empreses en els darrers anys. La digitalització de processos pot afectar tots els departaments de comerç. Informació de clients, dades personals, historials de compres i vendes, dades financeres i documents legals, són algunes de les dades de més importància que solen manejar els comerços per al seu funcionament correcte. Però, t'has preguntat mai, què passaria si els perds?

El fet de tenir aquest tipus dinformació de forma digital, no vol dir que estigui exempta de patir algun tipus de contratemps i perjudicar el nostre negoci. Ja sigui per circumstàncies tècniques (que es faci malbé el servidor local, ordinador, disc dur, etc.) o de seguretat (eliminació per error d'arxius o ciberatac), la pèrdua d'informació pot causar grans problemes tant a nivell professional com personal.

Per evitar aquest tipus d'incidents i assegurar la informació de l'empresa, cada temps és recomanable fer còpies de seguretat, ja que aquesta duplica la informació i l'emmagatzema en una ubicació alternativa. Per aquest motiu, si s'eliminen o corrompen les dades, es poden recuperar, evitant així més d'una preocupació.

Actualment, gràcies a la transformació digital, les còpies de seguretat al núvol han canviat la manera de protegir les dades. Segons Statista l'emmagatzematge al núvol ha crescut exponencialment a les empreses espanyoles l'any 2020. Però, quina diferència hi ha entre les còpies de seguretat al núvol i altres còpies de seguretat?

Les còpies de seguretat al núvol són igual a qualsevol altra còpia de seguretat, però la informació es guarda a internet. És a dir, l'emmagatzematge al núvol és un model d'emmagatzematge de dades on es pot accedir, administrar i guardar les dades en servidors de tercers a través de forma en línia, on l'usuari disposarà i accedirà a la informació en qualsevol moment. 

Quina informació cal copiar?

És recomanable fer un inventari d'actius d'informació per determinar en quina es farà la còpia de seguretat segons la criticitat per al negoci. Aquesta informació es pot classificar segons el nivell d'accessibilitat o confidencialitat, per la utilitat o per l'impacte que tingui en cas de robatori, esborrament o pèrdua. L'objectiu de fer aquest procediment és tenir un registre de totes les dades que són imprescindibles per al comerç. D'aquesta manera, es podrà determinar la periodicitat de les còpies i quin en serà el contingut.

Avantatges que aporten les còpies de seguretat al núvol:

  • Reducció de costos: les còpies de seguretat al núvol costen menys en comparació amb la despesa en servidors, programari i maquinari necessaris per a la còpia de seguretat física.
  • Immediatesa: es pot accedir a les dades des de qualsevol lloc i en qualsevol moment, només cal connexió a internet.
  • Informació externa: en no tenir les còpies de seguretat dins de l'empresa, si passa algun incident la informació sempre estarà protegida al núvol.
  • Major seguretat: les còpies de seguretat al núvol ofereixen millors mesures de seguretat ja que les dades s'emmagatzemen en sistemes i servidors xifrats i assegurances, cosa que minimitza els riscos.

Encara que aquestes característiques les compleixen la majoria dels servidors demmagatzematge al núvol, és molt important que també tinguem en compte la confidencialitat i la integritat de la informació emmagatzemada. Per això, es poden utilitzar eines de xifratge que protegeixin les nostres dades. En pujar la informació xifrada al núvol, es redueixen en gran mesura les probabilitats que la privadesa es vegi compromesa davant un accés no autoritzat. 

En altres paraules, el xifratge és un procés tècnic que converteix la informació en un codi secret, ocultant així les dades que s'envien, es reben o s'emmagatzemen. D'aquesta manera només es podrà desxifrar la informació mitjançant una clau que tindrà el destinatari. Segons Incibe, “el xifratge de la informació s'ha de fer utilitzant mètodes criptogràfics públics considerats segurs, evitant aquells la robustesa dels quals no estigui contrastada”.

Com veuràs, fer còpies de seguretat al núvol del nostre negoci pot garantir no només la protecció de la nostra empresa, sinó també la seguretat i privadesa de les dades dels nostres clients.

Acelera Pyme - red.es

Els nostres socis

MUY MUCHO SANTS S.L
CHETO
FORN ESPLUGUES
Bar cafeteria Fortuna
KELSO SCHOOL OF ENGLISH
CASA VIVES
ESTANC D'OLZINELLES
Carregant...
x
X