Eix Comercial Sants Establiments Units

Eix Comercial Sants Establiments Units

Empresa i Treball obre la convocatòria per presentar-se als Premis Nacionals de Comerç

19 de juliol de 2021

  • El Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) ha obert el termini de participació als Premis Nacionals de Comerç i als Premis Nacionals a Establiments Comercials Centenaris, que anualment lliura la Generalitat.
  • Els Premis Nacionals de Comerç són distincions que reconeixen la competitivitat i el desenvolupament de les iniciatives més innovadores en l'àmbit del comerç de proximitat.
  • El guanyador del Premi Nacional de Comerç rebrà 7.000 euros i el del Premi al Comerç Més Innovador, 3.000 euros.
  • Els Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris distingeixen els comerços en actiu que al llarg de més de 100 anys o 150 anys han ofert un servei personalitzat i de qualitat.
  • Els comerços, empreses, entitats i administracions poden presentar candidatures telemàticament fins el 17 de setembre a les 14 hores.

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), del Departament d’Empresa i Treball, ha obert aquest dijous el termini per participar en els Premis Nacionals de Comerç i en els Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris, que anualment lliura la Generalitat. Degut a la impossibilitat de celebrar la passada edició a causa de la pandèmia, s’ha convocat conjuntament la participació en la 20a edició, corresponent a 2019, i en la 21a edició, a 2020.

Premis Nacionals de Comerç 2019 i 2020

L'objectiu d’aquests premis és distingir persones, empreses, entitats del sector, i ens públics que, per la seva trajectòria, innovació i adaptabilitat, contribueixen de manera rellevant al prestigi del comerç, particularment del comerç urbà de proximitat. Els premis estan oberts a persones físiques, microempreses i pimes dedicades al comerç i els serveis, a entitats que les representen a nivell territorial o sectorial, i a ens públics.

En les convocatòries d’enguany, s’estableixen les categories següents:

  • Categoria: Premi Nacional de Comerç: reconeix la vinculació al comerç de proximitat, l’adaptabilitat i innovació en la gestió i comercialització, i la incorporació de solucions tecnològiques o d’experiències i productes personalitzats que responguin al canvi d’hàbits de consum i a la sostenibilitat mediambiental, econòmica i social. El guanyador, a banda del reconeixement, rebrà un premi econòmic de 7.000 euros.
  • Categoria: Premi al Comerç Més Innovador: premia el projecte que incorpori noves fórmules de gestió, comercials o de tractament de producte, transformació digital o solucions tecnològiques. El premi està dotat amb 3.000 euros.
  • Categoria: Premi a la Iniciativa Col·lectiva: Inclou dos subcategories: 

- Premi a la Iniciativa Col·lectiva Territorial: per a entitats territorials de comerç i de serveis per projectes de dinamització comercial.

- Premi a la Iniciativa Col·lectiva Sectorial: adreçat a centrals de compra, associacions, federacions i gremis de comerç i serveis, que premia les contribucions a la potenciació dels respectius sectors.

  • Categoria: Premi a la Gestió Pública en l’àmbit del sector comercial: adreçada a ajuntaments i altres ens públics pel seu suport al teixit comercial i per la seva implicació en el desenvolupament de projectes que reforcin el model de comerç i serveis urbà, de proximitat, i amb equilibri de formats.

El jurat podrà proposar el reconeixement a persones, empreses o  entitats que per la seva trajectòria, dedicació, capacitat d'innovació i emprenedoria o desenvolupament de treballs tècnics vinculats al sector, han contribuït al prestigi de l'activitat comercial. Així mateix, també podrà proposar el reconeixement a empreses o entitats per la posada en valor de la funció social del comerç de proximitat. Totes les categories es distingeixen amb guardons commemoratius i diplomes, que es lliuraran en un acte institucional.

Premis Nacionals als Establiments Comercials Centenaris 2019 i 2020

Distingeixen establiments en actiu que al llarg de més de cent anys han ofert un servei de qualitat i personalitzat, tot adaptant-se als canvis en les necessitats de compra. S’estableixen dues categories: per establiments amb 100 o més anys d’història; i per els establiments que acreditin 150 o més anys d’història. Hi poden optar els mercats municipals, les microempreses i les petites empreses de venda al detall o de prestació de serveis a la persona, titulars d'establiments operatius a Catalunya oberts al públic, amb una trajectòria de cent o més anys.

Els premis consistiran en un guardó i un diploma, que es concediran ex aequo a tots els establiments i mercats municipals que reuneixin i acreditin els requisits.

Presentació de sol·licituds telemàtica fins el 17 de setembre a les 14 hores

Per optar als premis, les sol·licituds s’han de presentar telemàticament a través de Canal Empresa, emplenant un model normalitzat disponible al Canal Empresa, al web del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM), o del Departament d’Empresa i Treball, acompanyat de la documentació que preveuen les bases. Els ens públics han de presentar les sol·licituds mitjançant la plataforma de tramitació EACAT.

CCAM - Generalitat de Catalunya

Els nostres socis

CAL MAURICI
LA NURI PERRUQUERIA CANINA
HUMANA
TERRA GALEGA
365 (T-102)  IME MIL SLU
Tu dulce pasion
T'AGRADA?
Carregant...
x
X