Eix Comercial Sants Establiments Units

Eix Comercial Sants Establiments Units

Eines de ciberseguretat que us ajudaran a protegir la vostra pime

25 d'abril de 2023

Protegir la teva empresa, sense importar si és gran o petita, és indispensable per garantir-ne el bon funcionament. Per això, en aquest post us presentem una sèrie d'eines que us ajudaran a prevenir qualsevol incident de ciberseguretat.

D'acord amb un informe publicat per Google, el 60% de les pimes que han estat víctimes d'un ciberatac desapareixen en un període de 6 mesos posteriors a l'incident. Una de les raons es deu al cost mitjà de l'atac, que és aproximadament d'uns 35.000€. Aquest tipus datac pot anar dirigit als ordinadors, servidors, xarxes, sistemes dinformació, entre altres components de les empreses.

Tot això, amb l'objectiu d'aconseguir informació valuosa com ara dades bancàries, dades personals dels clients, informació dels proveïdors, entre d'altres. Per això, la capacitat de protegir-se, detectar i respondre als ciberatacs d'una forma ràpida és cada cop més important a les empreses.

En aquest context, les empreses són cada cop més conscients de la importància de prendre mesures de ciberseguretat. De fet, d'acord amb un estudi d'Estat de la ciberseguretat a Espanya, elaborat per Secure&IT, el 51,3% de les empreses espanyoles augmentarà la inversió en ciberseguretat el 2023. Així mateix, el 90% de les empreses espanyoles s'han vist afectades per ciberatacs. Perquè no et passi això, t'expliquem quines són les principals eines per mantenir la teva pime segura.

Quines són les principals eines per mantenir la teva pime segura?

Gràcies a la implantació d'eines de ciberseguretat, podreu protegir els vostres dispositius, la informació emmagatzemada en ells, així com les comunicacions utilitzades per als intercanvis d'informació. Continua llegint i coneix les diferents eines:

  • Antivirus i cleaners: aquests sistemes estan dissenyats per prevenir, detectar i eliminar infeccions en dispositius informàtics, xarxes i sistemes de TI individuals. Com el nom indica, els antivirus són essencials per eliminar virus i altres amenaces en temps real. D'altra banda, els cleaners t'ajuden són eines que t'ajuden a netejar els dispositius de botnets (una xarxa d'equips infectats controlats remotament per un ciberdelinqüent).
  • Analitzadors d'URLs i fitxers: aquests analitzadors us ajuden a comprovar si les pàgines web/arxius rebuts són maliciosos. Ajuden a detectar ràpidament qualsevol tipus d'amenaça abans que afecti els teus equips o sistemes, evitant problemes. Al marge de rastrejar arxius, aquests analitzadors podran avisar-te de possibles atacs de phishing, malware o enllaços perillosos.
  • Tallafocs: coneguts també com a firewall, controlen les connexions que s'estableixen entre els dispositius i internet. També vigilen qui pot accedir a la informació guardada al teu equip i bloquegen totes les connexions no autoritzades. Per exemple, permeten bloquejar anuncis, rastrejar llocs web i altres aplicacions, entre d'altres.
  • VPN: protegeixen la informació de la teva empresa quan els treballadors es connecten a la xarxa interna de manera remota oa través de connexions no segures, garantint que la informació viatja de manera xifrada. D'aquesta manera, aquesta eina impedeix que els usuaris maliciosos aconsegueixin dades confidencials de la teva empresa.
  • Doble factor d'autenticació: aquests mecanismes serveixen per protegir els teus comptes de possibles atacs. És la solució per dotar de més seguretat els teus comptes d'usuari perquè només tu hi puguis accedir. Al marge de les contrasenyes habituals, necessitaràs un codi que només tu rebràs a través del telèfon mòbil. En activar la doble verificació, s'afegeix una capa addicional de protecció al compte en cas que l'usuari pateixi un robatori de la contrasenya o similar.

Gràcies a aquestes eines, la informació de la pime estarà més protegida dels ciberatacs. Tenint en compte els obstacles que pot suposar la ciberseguretat per a una pime (manca de coneixements i recursos, dificultat d'implementació, entre d'altres) el Kit Digital ofereix diferents solucions.

Gràcies a la solució de ciberseguretat del Kit Digital, tindràs seguretat bàsica i avançada pels teus dispositius i els dels teus empleats. Pots sol·licitar el teu bo digital que consisteix en un ajut d'un import màxim de 6.000€, dividit en les categories següents:

  • 0 < 3 empleats: 125€/dispositiu (fins a 2 dispositius).
  • 3 < 9 empleats125€/dispositiu (fins 9 dispositius).
  • 10 < 50 empleats125€/dispositiu (fins 48 dispositius).

Les activitats i la continuïtat del negoci depenen d'evitar incidents de ciberseguretat que puguin posar en risc tant la teva infraestructura informàtica com la informació confidencial emmagatzemada. No dubtis a prendre mesures de ciberseguretat per impulsar el teu negoci.

Acelera Pyme - red.es

Els nostres socis

BIRRAS & TAPAS ON-LINE
LA PERLA NEGRA
HOTDOKS
EL PLAT PLA
UNIO MUSICAL SANTS
FERRETERIA JAIME VALLS C.B
Sants spicy restaurant
Carregant...
x
X