Eix Comercial Sants Establiments Units

Eix Comercial Sants Establiments Units

"Dissenyem comerç": el talent jove de les escoles de disseny de Barcelona impulsa el teixit comercial de la ciutat

12 de juliol de 2022

Per potenciar el comerç de proximitat i reactivar-lo amb propostes transversals i innovadores, l’Ajuntament de Barcelona ha impulsat un any més el projecte “Dissenyem comerç”. Durant tres mesos, la iniciativa ha unit escoles de disseny i eixos comercials per dinamitzar el comerç de proximitat. En aquest programa, estudiants de disseny, moda, arts visuals, arquitectura o audiovisual de les diferents escoles de disseny i indústries creatives de la ciutat han treballat conjuntament amb el teixit comercial de la ciutat per elaborar propostes de dinamització i potenciació del comerç de barri.

“Dissenyem comerç” és un projecte impulsat per la regidoria de Turisme i Indústries Creatives juntament amb la regidoria de Comerç, Mercats, Hisenda i Règim interior, i promogut per Disseny Hub Barcelona i Barcelona Activa. Té l’objectiu de recollir propostes per impulsar el comerç de proximitat amb les aportacions de joves talents de les indústries creatives, partint de la idea que el disseny, les arts visuals, l’arquitectura o l’audiovisual són àrees amb un gran poder transformador. En aquesta edició, s’han format quatre equips de treball de diversos centres formatius, cadascun format per sis alumnes. Els projectes, que en les darreres setmanes han encarat la seva fase final, ja s’han presentat a la ciutadania.

El primer equip de treball ha estat format per la Federació de Comerç Cor d’Horta i el Centre Universitari  d’Art i Disseny BAU. Es va presentar el 14 de juny, al Centre Cívic Matas i Ramis. En segon equip, l’Associació de comerciants El Born Comerç va treballar amb l’alumnat de l’Escola Massana. El resultat de la feina feta es va presentar el 29 de juny, en un acte a la Sala Bunker del Convent de Sant Agustí. Quant al tercer equip, ha estat format per l’Eix Comercial Passeig de Gràcia i el Barcelona Centre Superior de Disseny. El projecte final es va presentar el 5 de juliol, a Casa Elizalde. Pel que fa al quart i últim equip, ha enllaçat la Unió de Comerciants Fabra Centre amb el talent de l’alumnat de l’Escola Superior de Disseny i d’Arts Plàstiques de Catalunya (ESDAPC). El projecte es va presentar el 7 de juliol, a les 9 h a Can Basté. 

Properament, es podran consultar totes les memòries de cadascun dels projectes en aquest enllaç. 

Ajuntament de Barcelona

Els nostres socis

GRANIER
HANAMI ART
WON'S BARCELONA
SANTS FINQUES
FEEL AT SANTS APARTMENTS
HOTDOKS
BONA CARN
Carregant...
x
X