Eix Comercial Sants Establiments Units

Eix Comercial Sants Establiments Units

Com millorar l'experiència d'usuari del teu e-commerce

11 d'octubre de 2022

L'experiència d'usuari al teu e-commerce és clau per assegurar les vendes en línia. Per això, has de saber com optimitzar-la i en quins aspectes t'has de centrar per garantir-ne l'èxit. Continua llegint aquest post on t'expliquem com fer-ho!

En els darrers anys, les compres en línia han viscut un important creixement. Per aquesta raó, cada cop són més els comerços que busquen millorar la seva presència a internet per poder destacar de la competència. Un element clau per poder obtenir aquest avantatge competitiu i poder mantenir el client dins del procés de compra al teu e-commerce és l'experiència d'usuari.

En aquest aspecte, el nivell de satisfacció que tenen els teus clients mentre naveguen per la teva pàgina web pot determinar si aquests fan una compra o acaben abandonant els productes a la cistella de compra. De fet, segons un estudi del Baymard Institute, gairebé un 70% de les persones abandonen els carrets de compra actualment, i d'aquest percentatge, el 17% dels usuaris l'abandonen perquè el procés de compra és molt llarg o complicat.

Aquestes dades mostren la importància d'optimitzar l'experiència de l'usuari per reduir la taxa d'abandonament del procés de compra al vostre e-commerce.

Què és lexperiència de lusuari (UX)?

L'experiència de l'usuari o, en anglès, user experience (UX), inclou totes les interaccions que realitza una persona des que arriba a un e-commerce o pàgina web fins que realitza la compra i rep el servei postvenda al comerç online.

L'UX és l'àrea que estudia totes aquestes interaccions i dissenya solucions per oferir la millor experiència a l'usuari possible.

Per poder analitzar l'estat actual de l'experiència de l'usuari al teu e-commerce pots fer servir diferents eines, com el mapa del customer journey. Aquest mapa permet representar de manera molt visual quin és el procés que realitza un client al teu e-commerce, des que et busca fins que realitza la compra. Com que la informació es mostra de forma visual, et permet conèixer de manera senzilla quins aspectes suposen una fortalesa i, per tant, has de potenciar; i quins suposen una debilitat i, per tant, has de millorar.

Quins aspectes has de tenir en compte per crear una bona UX?

Hi ha certs aspectes que tenen especial importància a l'hora de dissenyar una bona experiència de l'usuari pel teu e-commerce.

  • Usabilitat

Ajuda els usuaris a aconseguir els seus objectius de manera ràpida i eficient.

  • Disseny

Compte amb un atractiu visual agradable i cridaner. A més, és important que tingui una bona arquitectura de la informació, ja que facilita la comprensió del contingut, i un disseny adaptable a altres dispositius (ordinador, mòbil, tablet...).

  • Accessibilitat

S'adapta a les diferents característiques i capacitats dels usuaris. Una bona experiència d'usuari és inclusiva per a tota la població.

  • Credibilitat

Reflecteix la imatge i la identitat de la teva marca. És essencial mantenir-lo sempre actualitzat perquè mai no hi hagi links caiguts o productes fora d'estoc sense l'avís corresponent. Un funcionament correcte generarà confiança en els consumidors.

  • Utilitat

Ha de ser altament funcional per als teus clients, oferint-los un valor afegit que els ajudi a satisfer les necessitats.

A continuació, t'expliquem 5 etapes diferents per treballar l'experiència d'usuari i així impulsar el teu e-commerce.

  • Analitzar. Recull tota la informació disponible dels teus clients i analitza-la per identificar necessitats, punts de millora i quin valor afegit et diferencia dels competidors.
  • Idear i definir. Entén el que vol i espera el teu consumidor quan accedeix al teu e-commerce o pàgina web.
  • Dissenyar. Utilitza eines com el mapa del customer journey per desenvolupar i plasmar de manera visual com vols que sigui l'experiència dels usuaris.
  • Provar. Realitza proves amb grups reduïts per conèixer si el nou disseny funciona i apunta els canvis necessaris. Aquestes proves et permetran implementar únicament els canvis que milloren el procés, estalviant-te costos.
  • Acabar, publicar i repetir. Revisa contínuament el procés per identificar nous punts de millora que et permetin no només identificar, sinó que també adaptar-te a les noves tendències de compra del teu consumidor.

És important que segueixis aquests passos i introdueixis aquest procés al teu e-commerce per així promoure les vendes, atraure nous usuaris i fomentar la fidelització dels teus clients. Com esmentàvem anteriorment, si els clients no gaudeixen del procés de compra a la teva web, segurament l'abandonin mitjançant un simple clic. Optimitza l'experiència d'usuari de la teva web i evita que això passi!

Acelera Pyme - red.es

Els nostres socis

BANDA I MAJORETS EL TRIANGLE DE SANTS
FAST BYTE S.L
INDIANA FACTORY BARCELONA SL
Granier
Restaurant Abarka
8 APPLES
CHIQUITINES
Carregant...
x
X