Eix Comercial Sants Establiments Units

Eix Comercial Sants Establiments Units

Com digitalitzar l'estoc al comerç petit i local?

15 de febrer de 2022

Coneix tots els beneficis i els passos que cal seguir per digitalitzar l'estoc al teu comerç local.

La digitalització de l'estoc ofereix un valor afegit al petit comerç. No només perquè et permet tenir un control més gran de les teves existències, sinó perquè t'ajuda a enfrontar millor els possibles imprevistos que puguin sorgir. Contratemps de tota mena, des dels trencaments d'estoc que es van augmentar durant la pandèmia i aturades a la cadena de muntatge en automoció per desproveïment de xips, a altres de més excepcionals com l'embús del vaixell portacontenidors al canal de Suez. Aquestes situacions suposen un important impacte en els negocis, provocant una disminució en els ingressos i, fins i tot de vegades, pèrdues.

Per aquest motiu, cada vegada és més important que el teu comerç tingui un sistema que t'aporti coneixement en temps real sobre el consum de material del magatzem, entrada de mercaderies i ubicació d'existències. L'anàlisi d'aquestes dades us permetrà estimar, predir i fer prospectiva de possibles trencaments d'estoc. A més, si creues aquesta informació amb les estimacions de consum dels teus clients podràs anticipar les necessitats i tenir preparats els productes.

Coneixerem els beneficis que aporta la digitalització de l'estoc al teu comerç.

  • Augmenta el nivell de servei, és a dir, el percentatge de productes que es lliuren respecte a la total comanda. Aquesta millora s'aconsegueix gràcies a tecnologies innovadores com machine learning, els algoritmes de les quals permeten explotar grans quantitats de dades per al benefici de les empreses. Afavoreix, per exemple, analitzar el comportament de la demanda i per tant estar més preparat per satisfer el teu client.
  • Millora el control de la logística. Pots localitzar les teves mercaderies no només al magatzem, sinó que també a cada enviament a través d'etiquetes que emeten senyals o sensors als productes, i programes de seguiment de ruta. Aconseguiràs garantir els terminis de lliurament ja que controles el producte, encara que ja no estigui al teu magatzem.
  • Redueix errors. L'eina o el programa que analitza el teu estoc et proporciona coneixement dels teus productes. A més, pots vincular-ho amb altres programes, com l'ERP, per conèixer tot el que passa al teu negoci. Tenir totes les dades integrades en un programa t'ofereix una visió global de la situació, reduint els errors que poden sorgir per error humà o manca d'informació.

La digitalització de l'estoc us ofereix múltiples beneficis que us ajuden a impulsar el vostre comerç.

Passos per digitalitzar el vostre estoc d'una forma òptima

Si heu contemplat la digitalització de l'estoc al vostre full de ruta, aquests consells sobre com abordar el procés us poden interessar.

1. Analitza la situació del teu comerç

Abans de començar qualsevol canvi necessites saber on ets per poder prendre decisions sobre la teva situació actual. Per poder digitalitzar òptimament l'estoc has de conèixer:

  • Els productes del teu comerç. Coneix la taxa de rotació de cadascun, si són productes estacionals, quins comencen a ser més demandats pels teus clients, aquells que es venen més en promoció...etc. Organitza la teva cartera tenint una visió completa de tot allò que es ven, quant es ven i, de vegades, per què es ven.
  • L'e-commerce. En cas que comptis amb una botiga online, has de analitzar també els productes oferts al teu e-commerce, ja que totes les comandes estan vinculades a un mateix estoc.
  • Les necessitats del teu negoci. La digitalització de l'estoc ha de suposar un impuls pel teu comerç. Per aquest motiu, has d'analitzar quines àrees són les que produeixen més errors: la gestió de magatzems, els procediments de compra, el procés de logística… Esbrina quins àmbits suposen una debilitat al teu comerç per poder corregir-los utilitzant eines digitals.
  • Els recursos. Analitza els recursos del teu comerç per conèixer el grau d'inversió que pots fer. Aquesta variable guiarà tot el pla de digitalització de l'inventari. Si comptes amb pocs recursos, la clau és prioritzar i adoptar les solucions quins més beneficis aporten per a un determinat cost. Introdueix millores de manera progressiva perquè el teu comerç continuï creixent.

2. Estableix els objectius digitals

Un cop definida la situació íntegra del teu estoc, et pots fixar els objectius quant a la digitalització del mateix estoc. Defineix el grau de digitalització que vols aconseguir, les àrees que necessita i quant de temps vols aconseguir-ho. És fonamental establir objectius a curt termini que derivin a una meta a llarg termini. Aquests objectius han d'estar alineats amb els teus objectius de negoci i seran el principal marcador que indiqui si estàs aconseguint allò que t'has proposat. Per això et recomanem que siguin específics, mesurables, assolibles, realistes i acotats en el temps.

3. Decideix lenfocament de la digitalització

Per aconseguir aquests objectius has de decidir lenfocament de la digitalització del teu inventari: si vols realitzar una digitalització completa o parcial. Aquest enfocament has de plantejar-ho en base a les necessitats del teu comerç i recursos, triant el més beneficiós per al negoci.

4. Coneix les opcions disponibles al mercat

És el moment d'investigar quins programaris o eines digitals s'adapten millor a les necessitats del teu estoc. Hi ha una gran varietat d'empreses que proporcionen programes de digitalització de l'inventari i gestió del magatzem. Us recomanem que analitzeu bé què inclou cada programa, utilitzant fonts fiables per buscar informació.

Si vols conèixer alguna d'aquestes eines per a la digitalització de l'estoc, al post Com tenir més control de l'estoc a l'era digital te'n mostrem diverses. A més, moltes ofereixen una prova gratuïta, per la qual cosa abans de realitzar qualsevol pagament podràs saber si s'adapta al teu comerç.

5. Involucra tots els empleats

Perquè la digitalització de l'estoc sigui un èxit, has d'introduir al pla tots els teus empleats, comunicant-los contínuament les decisions i canvis. Coneix si necessiten formació per utilitzar aquestes eines i així proporciona'ls tots els recursos necessaris.

6. Avalua els resultats

Estableix controls per analitzar l'eficàcia del programa i si els resultats et permeten assolir els objectius de digitalització que et vas proposar al principi. D'aquesta manera, podràs fer ajustaments a temps evitant complicacions més grans.

La digitalització de l'estoc t'ajudarà a impulsar el teu comerç local, potenciant-ne el creixement a través de l'automatització dels diferents àmbits i l'estalvi de costos.

Acelera Pyme - red.es

Els nostres socis

LES TISORES DE SANTS
KING FRUITS
365 (T-103)  IME MIL SLU
8 APPLES
CASA VIVES
EL PLAT PLA
Zaytun Gastrobar
Carregant...
x
X