Eix Comercial Sants Establiments Units

Eix Comercial Sants Establiments Units

Algunes terrasses en calçada guanyades durant la pandèmia comencen a ser definitives

10 de gener de 2022

Els permisos excepcionals, que van caducar el 31 de desembre, es renovaran automàticament per un termini de dos mesos. Fins al 28 de febrer els establiments de restauració poden sol·licitar-ne la continuïtat.

L'ordenança de terrasses s'actualitza per adaptar la normativa i consolidar les terrasses que es van ubicar a la calçada excepcionalment per donar suport a la restauració arran de la pandèmia. Amb aquests canvis es vol afavorir l'ordenació de l'espai públic, garantir-ne un ús segur i accessible i facilitar la viabilitat del sector de la restauració preservant els petits negocis tradicionals.

El Plenari del Consell Municipal del 23 de desembre va aprovar definitivament la modificació de l'ordenança, que consisteix en canvis puntuals per adaptar la normativa i consolidar les terrasses que es van ubicar a la calçada (en cordons d'aparcament, carrils de circulació i xamfrans) arran de les actuacions extraordinàries que es van desplegar per donar suport a la restauració davant la crisi sanitària provocada per la covid-19.

Els permisos excepcionals, que van caducar el 31 de desembre, es renovaran automàticament per un termini de dos mesos. Fins al 28 de febrer els establiments de restauració poden sol·licitar-ne la continuïtat. Si no se sol·licita, es considerarà que es renuncia a la terrassa i es retirarà.

La continuïtat requerirà l'aval tècnic el compliment dels criteris de l'ordenança pel que fa a distàncies, accessibilitat, garanties de pas per al veïnat, etc. Una novetat és que hauran de disposar del mobiliari homologat obligatori: un moble plataforma accessible i segur on col·locar les taules i les cadires, que farà possible la retirada definitiva dels blocs de formigó. La instal·lació de les noves plataformes es farà de manera progressiva i a demanda dels locals.

Per incentivar el canvi, s'ha previst una línia de subvencions a la instal·lació de plataformes per un total de 4 milions d'euros, amb ajuts que financen un màxim del 50% del cost del moble.

L'objectiu final de la modificació de la normativa és afavorir l'ordenació de l'espai públic, garantir-ne un ús segur i accessible i facilitar la viabilitat del sector de la restauració preservant els petits negocis tradicionals.

accés al tràmit

Els nostres socis

FERRETERIA JAIME VALLS C.B
VIA LIBRE
CANNACTIVA
DIETETICA DIET CENTER
MAX CASTELLS NAHUEL
FINQUES DIANA
INTEGRA DISSENY
Carregant...
x
X