Eix Comercial Sants Establiments Units

Eix Comercial Sants Establiments Units

200 comerços i artesans al carrer de Sants

27 d'abril de 2016

UNS 200 COMERÇOS I ARTESANS SURTEN AL CARRER DE SANTS I TAMBÉ S´ELABORA UN PASTÍS DE 8 METRES I 100 KILOS

DISSABTE ES VA CELEBRAR LA FESTA DEL COMERÇ DEL CARRER DE SANTS, ON DURANT TOT EL DIA ELS VEÏNS I VEÏNES VAN GAUDIR D’ESPECTACLES I ANIMACIÓ MUSICAL; I ELS MÉS PETITS DE TALLERS, ATRACCIONS I MOLTES ACTIVITATS. EL PASTISSER JOAN GALIMANY VA ENDOLCIR LA JORNADA FENT UN PASTÍS DE 8 METRES I 100 QUILOS AL MIG DEL CARRER.

La diada de Sant Jordi va coincidir amb la Festa del Comerç del carrer de Sants, on durant tot el dia, a banda de les parades de roses i llibres, els veïns i veïnes van gaudir d’espectacles i animació musical; i els més petits de tallers, atraccions i moltes activitats. Des de Sants Establiments Units han valorat positivament la jornada, tot i la pluja que va fer recollir les parades d’alguns firaries, abans d’hora: “Va ser un petit ensurt que va fer que alguns recollissin la seva parada, tot i això, d’altres van resistir fins a dos quarts de nou del vespre” apunta Lluís Marticella de Sants Establiments Units. Enguany, ha estat l’edició amb més comerços i artesans al llarg dels tres quilòmetres i mig de carrer, amb unes 200 parades. Els organitzadors destaquen la gran participació i la manca d’incidents durant la fira: “Cap firaire s’ha queixat de res, i el públic ha respost molt bé venint al nostre carrer”, segons Marticella. A l’alçada de les Cotxeres de Sants, rambla de Badal i carrer d’Arizala s’hi van ubicar escenaris, on durant tot el dia hi va haver música i dansa de les escoles i grups dels nostres barris. També hi va haver el tradicional taller de bombolles de sabó, a la rambla de Badal, “on els nens van gaudir-ne molt amb els pares, va ser un èxit” assegura Marticella. Al llarg de la fira també hi havia tallers de titelles, de globoflèxia, un camp de futbol i, fins i tot, els més petits van poder pujar als vehicles de la Guàrdia Urbana, entre d’altres. A un dels extrems del carrer de Sants, a l’avinguda Madrid, hi va haver una exposició de furgonetes, motos i cotxes antics. Marticella destaca el “gran pastís monumental” que va fer la pastisseria Kessler Galimany, on el pastisser Joan Galimany, juntament amb el seu fill, van fer un pastís de 8 metres i 100 quilos, tot i que Galimany assegurava que “per qüestions de seguretat no me l’han deixat fer més llarg”. Els ingredients que va necessitar Galimany va ser “pa de pessic amb ametlles, un bon farciment de trufes, xocolata i nata” i, sobretot, “ganes, paciència i il·lusió”, deia. Tots els veïns i veïnes el van poder tastar una vegada va acabar d’elaborar-lo. També l’emissora local de Sants-Montjuïc, Sants 3 Ràdio, va realitzar la seva programació matinal en directe des d’un estudi al mig del carrer de Sants.

Font Sants 3 Radio 25/04/2016

Veure totes les imatges de Sant Jordi

AGRAÏMENTS A TOTS ELS COL·LABORADORS

Kids & Us - Triangle de Sants - Ardansa - Gegants de Sants - Bombolles de sabó - Kessler Galimany - Ball Centre - Fàbrica de Somnis - Comek System - Sants 3 Ràdio - Forn Baltà - Gonçal - Escola de Música i Dansa Farré - Diesi Escola de música - Ume Sants - Salut Mental Catalunya

Els nostres socis

DOBLE G BARCELONA
LABORATORI FOTOGRAFIC MCD
QUIROTEMA
VIA LIBRE
NARU ESPAI D'ESTÈTICA
SANT BARTOMEU
DIESI ESCOLA DE MUSICA
Carregant...
x
X